Kunnallisvaalit 2021:
Vaikka ei VAALIVOITTOA saavutettukaan niin hyvää työtä kuitenkin jatketaan. Onnea VAS ja Leena ja Timo valittuina valtuustoon, Vesa ensimmäinen Varaedustaja.
Lämmin kiitos kaikille äänestäjille ja tukijoukoille.
….. Tämän sivun päivitys käynnissä ………………………………..
———————————————————————————————————–
————————————————————————————————————
Ehdokkaat kaupunginvaltuustoon:
– 67-vuotias, naimissa, kaksi lasta ja kaksi lastenlasta
– yo-merkonomi, eläkeläinen
– asun Keikyän kaupunginosassa
– harrastan kuntosaliharjoittelua, musiikkia ja lukemista
– kaupunginvaltuutettu, Vasemmistoliiton paikallis- järjestön puheenjohtaja
– työurani tein Sastamalan kaupungin palveluksessa uimahallityöntekijänä
– työaikana toimin aktiivisesti ammattiyhdistys- toiminnassa JHL:ssä ja SAK:ssa
Sastamalan kuntakeskukset on pidettävä elinvoimaisina. Kunnalliset palvelut muodostavat rungon muiden palveluiden säilymiselle ja kuntalaisten viihtyvyydelle. Eriarvoisuutta on torjuttava myös Sastamalan omin toimin. Kuntalaisten hyvinvointi riippuu palveluiden tavoitettavuudesta. Toimivien palveluiden järjestäminen kaikenikäisille on kunnan ydintehtävä. Lähipalveluiden lisäksi on kunnan järjestämä palveluliikenne tärkeä palveluiden saavutettavuudessa. Esimerkiksi lähijunaliikenteen tuominen myös läntisten alueiden asukkaille laajentaisi ihmisten palvelutarjontaa ja alueiden houkuttavuutta.
– 58-vuotias Kämmäkästä, naimisissa, yksi lapsi
– laitosmies, olen työskennellyt 32 v. teollisuuden palveluksessa
– Teollisuusliiton Kemiran ammattiosaston puheenjohtaja, työsuojeluvaltuutettu
– harrastuksena moottoripyöräily
Vaaliteemani: 1) Keskitetyt palvelut on oltava kaikkien saatavilla, myös syrjäseudulla asuville yhdenvertaiset palvelut. Keinot: helposti tilattavat kuljetuspalvelut, toimivat internet- ja puhelinpalvelut.
2) Avoin hallinto. Keinot ja ongelmakohdat: kaupungin hallinnon tekstit ja palvelut, etenkin uudistukset, pitää olla selkokielisiä. Ei hallintojargonia ja kapulakieltä. Jo valmisteluvaiheessa avoin viestintä. Kuntalaisille mahdollisuuksia osallistua muullakin tapaa kuin yksi yleinen kokous, sähköiset palvelut käyttöön. Avoin hallinto myös kunnan omistamiin yhtiöihin, niiden toiminnan läpinäkyvyys.
3) Koulukuljetukset inhimillisiksi – toimiva koulukuljetus kaikille, myös syrjäseudun lapsille. Keinot: koulukuljetusmatkat koh- tuullisessa ajassa. Ei niin, että katsotaan lain antama pisin aika ja se laitetaan lähtökohdaksi. Ei päätäntävaltaa kuljetusyrittä- jille. Erityislapset otettava huomioon. Toimiva valvonta, etenkin turvallisuusasioissa ja siinä, miten lapsia kohdellaan (asiallinen asiakaspalvelu, vaikka asiakkaat ovatkin koululaisia).
Niina Mäntylä uutena Sastamalalaisena kulttuurin, monimuotoisen ympäristön ja tasa-arvoisuuden puolesta. Minun Sastamalani säilyttää kouluverkon ja koululaisten hyvinvointia tukevat lähikirjastot. Sastamalan ainutlaatuinen kulttuuritarjonta vetää vertoja isompien kaupunkien tapahtumille.
Luonnonympäristöt liikuntamahdollisuuksineen ovat etenkin viime aikoina osoittautuneet tärkeiksi. Palveluiden tulee olla kaikkien saatavilla päivittäin, asuinpaikasta riippumatta. Lähipalvelut ja -koulut lisäävät kunnan vetovoimaa.
Tuore Sastamalalainen, yli kymmenen vuoden tausta yksityisyrittäjänä ja työnantajana. Sastamalan pitäisi rohkeasti panostaa palveluihin ja joukkoliikenteen kehittämiseen. Useissa perheissä vähintään toinen vanhemmista käy Tampereen seudulla päivittäin töissä. Joukkoliikennettä lisäämällä mahdollistettaisiin työssäkäynti myös ympäristökuntiin ilman tarvetta kahdelle autolle. Lapsiperheiden vanhemmilla voi mennä tunti päivästä lapsen päivähoitopaikan ja kodin välisiin matkoihin ennen ja jälkeen työmatkaa, ja tässä välissä pitäisi tehdä vielä työpäiväkin. Useille tämä tuntuu epärealistiselta vaihtoehdolta. Jos saisimme kunnan muuttovoittoiseksi tulisi lisää veronmaksajia ja paikallisten yritysten toimintaedellytykset paranisivat kun niiden saatavilla olisi enemmän osaavaa työvoimaa. Palveluista leikkaamalla toki saavutetaan säästöjä ja palveluiden säilyttäminen voi tuntua taloudelliselta riskiltä, mutta palveluiden leikkaamisella lisäämme varmasti muuttotappiota kunnassamme ja näivetämme loputkin palvelut.
Matti on ollut ja on monipuolinen kulttuurivaikuttaja. Hän on tehnyt elämäntyönsä toimittajana sekä osallistunut järjestötyöhön ja kulttuuririentoihin urheilun, elokuvien, asukastoiminnan, keräilyn ja kirjojen parissa. Sen lisäksi hän on seurannut politiikkaa, historiankulkua ja luonnonsuojelua lehtimiehen silmin. Matti on vaimonsa Airin kanssa asunut Keikyässä, isännöimässään Hossan talossa kymmenen vuotta.
Toimintaohjeenaan elämään Matilla on ajatus, että ”yhteiskunnan on taattava puitteet hyvään elämään kaikille ihmisille, eikä vain rikkaille ja omaisuuksia hakeville”.
Kari Oksanen pitkän linjan kuntavaikuttaja Sastamalassa, kaupunginvaltuutettu, tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja ja SASKYn hallituksen varajäsen. Karin näkemyksiä kaupungin kehittämiseksi: Kaupungin keskustaa tulee kehittää, jotta pitäjän reuna-alueiden palvelut voidaan turvata jatkossakin. Yritystoiminnan hankkiminen tuo kaupunkiin uusia työpaikkoja ja asukasluvun lasku voidaan pysäyttää. Sastamalalla on yritysmyönteinen maine, mutta sitä pitää markkinoida entistä pontevammin. Vetovoimaisuuden takaamiseksi kouluverkko sekä sosiaali- ja terveyspalvelut että julkinen liikenne pitää säilyttää hyvinä. Sastamala on maastoltaan sopivaa pyöräilylle. Kevyenliikenteen väyliä pitäisi rakentaa lisää, mm. loppuun asti Vammalasta Kiikkaan. Kaupunki voisi hankkia myös ns. kaupunkipyöriä asukkaiden käyttöön. Sastamalalaiset kaipaavat pitkän odotuksen jälkeen uimahallia. Siitä olisi paljon iloa kuntoilijoille ja lapsille ja se toisi keskustaan lisää näkyvyyttä ja vilkkautta.
Vuodesta 2013 asti työssä henkilökohtaisena avustajana, koulutukseltani kuitenkin koneistaja ja kokki. Asun Tyrisevällä miehen, koiran, parin kissan ja kanarouvien kanssa. Harrastan kielten (venäjä ja espanja) opiskelua ja muillakin opiston kursseilla tulee käytyä, kirjojen ja musiikin parissa kotosalla minkä eläimiltä, pihalla ololta ja ystävien tapaamiselta ehtii. Erilaiset toimet ovat tulleet tutuiksi jo nuoresta, ensimmäinen taisi olla 4h-kerhon rahastonhoitaja, sen jälkeen mm. lukiossa joka vuosi jossain toimikunnassa, vuosia asukastoimikunnissa yms. ja loppuvan kauden keskusvaalilautakunnassa. Haluan tulevaisuuden Sastamalan olevan monella tapaa turvallinen kunta jokaisessa iässä oleville kuntalaisille. Esteettömyyteen ja saavutettavuuteen tulee kiinnittää huomiota, sillä mahdollistetaan kaikkien sujuva arki.
TUKEA, TURVAA JA HOIVAA KAIKILLE Olen 56-vuotias sairaanhoitaja. Työskentelen Taysin Acutan päivystyksessä. Pyrin kaupunginvaltuustoon, koska olen aina ollut kiinnostunut yhteiskunnallisista ja kotikunnan asioista. Teen työni valtuutettuna mahdollisimman hyvin asioihin perehtymällä, ja haluan jatkaa työtäni. Tehdään yhdessä parempi kotikunta. Minulle tärkeitä asioita ovat toimivat julkiset lähipalvelut: Hyvät sosiaali- ja terveyspalvelut ja niiden oikea-aikainen saatavuus, laadukkaat hoiva- ja huolenpitopalvelut ikäihmisille niin kotona kuin palvelutalossakin sekä riittävät henkilöstöresurssit. Sote-muutoksessa on tärkeää, että turvataan oman sairaalan tulevaisuus. Lapsille ja nuorille tulee taata turvallinen kasvuympäristö, laadukas varhaiskasvatus sekä koulutus ja hyvät harrastusmahdollisuudet. Työpaikkojen saatavuus tulee varmistaa. Kuntalaisten hyvinvointi tulee turvata ja kaupungin tasapuolista kehittämistä jatkaa. Uimahallin rakentamisen kannalla olen edelleen. Se on yksi vetovoimatekijöistämme hyvien palvelujen, luonnon läheisyyden ja upean vesistömme lisäksi.
Vasemmistoliiton valitut valtuutetut Sastamalassa, kunnallisvaalit 2017:
(vaalitulossivu: https://vaalit.yle.fi/tulospalvelu/kv2017/vaalipiiri/7/kunta/790 )
Saarela Leena 52 v. Sairaanhoitaja
Niemi Pirkko 64v. Psykoterapeutti, työnohjaaja
Oksanen Kari 66v. Kirvesmies, eläkeläinen
Haapanen Timo 63 v. sit.Uimahallityöntekijä, yo-merkonomi
Kervinen Vesa 54v. sit. Laitosmies
Myrskyranta Simo 64v. Työnjohtaja
Kaupunginhallituksessa
Leena Saarela, jäsen
Pirkko Niemi, varajäsen
Lautakuntapaikkamme:
Henkilöstöjaosto
Leena Saarela, jäsen
Pirkko Niemi, varajäsen
Valtuuston suhteelliseten vaalien vaalilautakunta
Pirkko Niemi, varajäsen
Sosiaali- ja terveyslautakunta
Simo Myrskyranta, varajäsen
Sivistyslautakunta
Pirkko Niemi, jäsen
Vesa Kervinen, varajäsen
Tarkastuslautakunta
Kari Oksanen, varapuheenjohtaja
Simo Myrskyranta, varajäsen
Keskusvaalilautakunta
Hanna Pitkänen, jäsen
Arto Moisio, varajäsen
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin yhtymävaltuusto
Pirkko Niemi, varajäsen